Treceți la conținutul principal

Ghidul complet al medicamentelor și tratamentelor pentru acnee

Ce este acneea?

Acnee se vorbește de toată lumea, prin urmare, este necesară o definiție a acestui termen. Acneea este un termen aplicat de obicei porilor blocați de materie sebacee (puncte albe și puncte negre, cu alte cuvinte), pustule, noduli sau vezici urinare, care afectează fața, gâtul, umerii, sânul, spatele, părțile superioare ale picioarelor și brațelor.

Acneea este o mare problemă pentru aproape toți adolescenții și pentru mulți adulți și durează ceva timp. Această problemă este tipică pentru persoane de diferite vârste, rase și sexe. Un număr mare de oameni din toate țările lumii suferă de aceasta. Cel mai rău lucru despre acnee este aspectul urât de pustule și cicatrici, care sunt adesea consecințe ale acneei.

Acneea are un efect social considerabil. Pustulele urâte îi fac pe mulți să se grăbească la o farmacie sau o farmacie, deoarece oamenii cred că acneea are o influență negativă asupra relațiilor dintre ei. Anual, oamenii cheltuiesc mii de milioane de USD în întreaga lume pentru a cumpăra produse pentru acnee.

Tipuri de acnee

  • Cosurile sunt cel mai răspândit tip de acnee și este tipul pe care îl are numărul predominant de oameni, dar ar putea fi bine să aflați și despre alte forme de acnee. Acneea vulgară este tipul de bază, care include doar punctele negre, forma de bază a leziunii cutanate.
  • Leziunile sunt zone minuscule ale pielii în care apare acneea, dar noțiunea de leziune nu se referă doar la leziunile pielii, cauzate de acnee. Tipul extern de puncte negre este definit ca leziuni de acnee, iar în acest caz materia sebacee blochează foliculii sebacei.
  • Comedoanele se numesc puncte negre și puncte albe, cu alte cuvinte, în funcție de starea unui por, închis sau deschis. În cazul punctelor negre, deschiderile porilor sunt umflate și umplute cu substanță alcătuită din cheratină și materie sebacee, iar suprafața acesteia este neagră. În cazul punctelor albe porii sunt închiși și umpluți cu produs secretor al glandei sebacee, inflamat sub suprafața pielii. Oamenii culeg și stoarc adesea punctele negre. Dar a face asta acasă, unde nu există sterilitate, este o modalitate directă de inflamare a țesutului. Diferite bacterii pot ataca foarte ușor organismul printr-un por deschis.
  • Papulele sunt piele mică, fermă și inflamată, care este ușor ridicată deasupra suprafeței pielii, fără puroi în ea. Papule minuscule pot forma ciorchini, deoarece pielea reacţionează la acnee.
  • Pustulele seamănă cu papule, dar în interior conțin puroi. Puroiul este alcătuit dintr-un amestec de bacterii, corpusculi albi și celule moarte ale pielii. Zona din jurul foliculilor sebacei și părului este locația tipică a pustulelor.
  • Maculele sunt consecințele acneei, arată ca pete roșii. O macula este plată, este o pată roșie, oarecum ridicată pe suprafața pielii. Câteva macule împreună fac ca fața unei persoane să pară inflamată.
  • Nodulii sunt leziuni ferme. De obicei, ele dor mai mult decât alte tipuri de acnee. Acest tip de acnee intră adânc în piele și sub ea, iar în cele din urmă distrug țesuturile. Îndepărtarea nodulilor provoacă dureri severe și după aceea rămân cicatrici. Acest tip de acnee este foarte greu de vindecat, iar singura modalitate de tratare a acneei este izotretinoina.
  • Chisturile seamănă într-un fel cu pustulele. Se formează sub formă de capsule, iar în interiorul lor există puroi, care este lichid sau semi-lichid. Dar au dimensiuni mai mari în comparație cu pustulele și pot exista infecții în ele. Chisturile pătrund în piele mai adânc și după ce sunt tratate, au rămas cicatrici de acnee. Dintre toate tipurile de acnee este acneea nodulochistică, care este cea mai severă. Cu greu pot fi tratate și numai izotretinoina poate fi de ajutor. Izotretinoina este o materie primită de la Vitamina A.

Cine face acnee?

Situația reală este că aproape toată lumea din lume are acnee. Problemele încep când vine vârsta pubertății. Este la aproximativ 12 ani, și se datorează hormonilor. Se poate întâmpla atât cu bărbați, cât și cu femei. Nu depinde de originea și familia ta. Este foarte greu să găsești pe cineva care a scăpat de cosuri pe parcursul întregii vieți. În orice caz, ceva ar dezechilibra starea axei tale hormonale.

Tratamentul medical serios pentru acnee este necesar în mai mult de 40% din toate cazurile de acnee. De obicei, este foarte posibil să evitați terapia serioasă, deși este imposibil să evitați vizita la medic. Dar medicina de astăzi vă oferă o gamă largă de produse pentru acnee, pe care le puteți obține fără rețetă. Ele vă oferă o oportunitate de a vă depăși acneea.

Dar nu întotdeauna oamenii pot scăpa de acnee atât de repede și fără dificultăți. Acneea este una dintre principalele probleme ale aspectului de la doisprezece până la douăzeci și trei de ani. Unii oameni suferă de forme grave ale acesteia, iar alții se confruntă cu această problemă la fel ca și adulții. În general, este o problemă a bărbaților. Îl întâlnesc din cauza nivelului mai ridicat de androgeni în comparație cu femeile. Dar acneea femeilor depinde de ciclul lor de fertilitate și de schimbările pe care le provoacă.

De obicei, oamenii tratează acneea feței. Dar cosurile pot deranja și o persoană care apare pe spate, fese, brațe sau piept.

Lupta cu acneea costa mult. Atitudinea socială față de această problemă este de genul care îi face pe oameni să cumpere o mulțime de produse pentru acnee din farmacii sau farmacii. Este un motiv al popularității produselor pentru acnee în întreaga lume.

Cauzele fundamentale ale acneei

Acneea nu este plăcut de tratat în niciun caz. De asemenea, nu este plăcut să studiezi acneea. Dar ar trebui să înțelegem că orice fenomen neplăcut ar trebui studiat pentru a-l putea elimina o dată și pentru totdeauna. Oamenii studiază diferite boli și paraziți, pentru că sunt dornici să știe ce să facă pentru a le îndepărta din viața umanității.

Ei bine, eliminarea „o dată și pentru totdeauna” nu este cazul acneei. Cauzele fundamentale ale acneei pot fi cu adevărat diverse și, uneori, este practic imposibil să eliminați aceste cauze. Este mai ales așa când vorbim despre cauzele interne ale acneei: cum să lupți cu un lucru care este în tine?
Cauzele fundamentale ale acneei Poate că în alte cazuri, având astfel de factori interni ai oricăror alte probleme, oamenii încep să ia niște pregătiri în speranța că asta va face. Dar, în general, nu este cauza acneei.

Cauzele fundamentale ale acneeisunt diverse și nu atât de ușor, chiar și în majoritatea cazurilor foarte greu de eliminat și este bine dacă nu sunt atât de severe, încât să le poți suporta. Dar, în orice caz, acneea este deranjantă, enervantă și așa mai departe.

Ce simți când ai acnee pe spate? Cred că ai disconfort; simți că ceva în acel loc interferează cu tine de fiecare dată. De asemenea, este posibil să simțiți durere, locul afectat poate mâncărime, iar capetele albe abcesate vă pot murdări hainele și lenjeria.

La fel este și cazul acneei care apare pe spate, pe umeri, pe fese, pe picioare, brațe și în alte locuri în care poate apărea acneea. În plus, dacă acneea apare pe mâini (brațe) sau picioare (picioare), îți poate împiedica activitatea în unele zone. Acneea corporală în unele locuri nu vă permite să purtați rochia și/sau costumul de baie preferat.

Ce simți dacă ai acnee pe față? Cred că, pe lângă efectele pe care le provoacă acneea corporală, vei simți o mare grijă pentru frumusețea ta deteriorată.

Așadar, cauzele fundamentale ale acneei pot fi cu adevărat diverse, pornind de la cauze interne precum bacterii, producția de sebum stimulată și hormoniși terminând cu dezordine, dar efectul lor este rău oricum și necesită utilizarea produselor de tratare a acneei.

Cauzele externe ale acneei: factori de mediu

Oamenii sunt creaturi destul de vulnerabile. Sunt expuși la o mulțime de factori externi, care pot fi cu adevărat nemilos pentru ei. Și din unii dintre ei, săraca umanitate nu are mijloace eficiente.

Când cineva aude astfel de cuvinte, el sau ea se gândește mai întâi la niște vulcani, tornade sau tsunami. Dar se întâmplă că o ființă umană poate fi neputincioasă atunci când are unele probleme mai mici, care nu provoacă nicio decese, dar este totuși un lucru foarte, foarte neplăcut. Una dintre astfel de probleme este acneea.

Cu siguranță oamenii nu sunt întotdeauna atât de vulnerabili și neputincioși împotriva acneei. Dar există câteva cauze externe ale acneei, care nu pot fi prevenite. Uneori sunt chiar greu de evitat. Acestea includ, în primul rând, mediul poluat, care este numit drept una dintre cauzele acneei și, fără îndoială, a multor alte boli.

Adesea, acest lucru se referă la oamenii care locuiesc lângă marile întreprinderi industriale, care sunt, desigur, cunoscuți ca poluatori uriași ai aerului și apei. Din fericire, în ultimii ani, situația cu aceste întreprinderi s-a îmbunătățit din punct de vedere al mediului – acest lucru se datorează în mare parte faptului că la majoritatea fabricilor industriale au fost dezvoltate și implementate sisteme moderne de curățare a gazelor, care permit scăderea conținutului de praf, monoxid/dioxid de carbon și sulf. în emisiile acestor plante.

Cu toate acestea, se înțelege că locuirea prea aproape de unitățile de producție poate dăuna mult îngrijirea pielii. . Aceasta se referă nu numai la aer, ci și la apă, în care puteți înota sau face baie, în timp ce poate fi poluată de apele uzate industriale și diferite substanțe chimice care sunt adesea spălate de precipitații etc. în râuri și lacuri. O astfel de apă contaminată dăunează foarte mult pielii și nu ar trebui să fii surprins dacă ai acnee pe unele părți ale pielii după o astfel de înot.

Prin urmare, ar trebui să vă țineți informat și să știți în ce rezervoare de apă nu este recomandat să înotați.

Vă rugăm să nu vă faceți rău (de exemplu, culegerea și stoarcerea acneei) și vizitați locuri curate pentru mediu ori de câte ori este posibil.

Tratamentul acneei

Tratamentele naturale pentru acnee sunt bine cunoscute pentru siguranța și eficacitatea lor. Cele mai populare și dovedite mijloace și tratamente pentru acnee sunt enumerate mai jos.

  • Încercați să nu vă atingeți fața. Este destul de dificil, dar ar trebui să-ți amintești asta. Adesea ne atingem fețele în timp ce ne gândim, citim sau râdem. Nu frecați, zgâriați sau atingeți fața cu mâinile, mai ales dacă acestea nu sunt atât de curate. Cert este că pe mâinile noastre pot fi găsite o mulțime de bacterii și aceste bacterii pot agrava problema acneei. Bineînțeles că nu este ușor să urmezi acest sfat pentru că în cele mai multe cazuri nu realizăm că ne atingem fețele atât de des. Doar obișnuiește-te să-ți controlezi contactul mână cu față și nu uita să te speli pe mâini din când în când.
  • Dacă acneea dvs. este clasificată ca ușoară sau moderată, vă recomandăm să utilizați produse pentru acnee precum: unguente pentru piele, loțiuni, diverse geluri și soluții care conțin peroxid de benzoil, acid azelaic sau acid salicilic. În plus, produsele care conțin peroxid de benzoil pot fi utilizate pentru acneea vulgară cauzată de Propionibacterium acnes. De asemenea, peroxidul de benzoil ajută la reducerea producției de ulei pentru piele. Alte probleme, inclusiv punctele negre și punctele albe, pot fi tratate cu ulei salicilic, sulf și resurse. Mai mult, acidul salicilic este bun la reducerea numărului de leziuni de acnee prin pătrunderea în glandele sebacee și diminuarea supraactivității acestora.

Procedura chirurgicală cu laser pentru a trata acneea

Un număr mare de bărbați și femei apelează la procedura chirurgicală cu laser pentru a trata acneea. Toată lumea știe ce consecințe periculoase poate avea anestezia. În plus, multe persoane pot experimenta dureri severe și au nevoie de un timp lung de vindecare, ceea ce înseamnă că nu vor fi pe deplin implicați în viața lor de muncă și de familie. Pacienții trebuie să primească tablete suplimentare pentru a reduce durerea, iar prețul devine mai mare, iar riscurile devin semnificative. Multe lotiuni, creme, medicamente si geluri cu hormoni sau de origine chimica nu sunt nici ele naturale. Este foarte recomandat să vă abțineți și de la aceste strategii.

Dacă preferați tratamentul organic al acneei, planificați-vă bine acasă sau cu medicul dumneavoastră. În primul rând, nu trebuie să vă așteptați la un rezultat imediat, cum ar fi în cazul unei operații cu laser. Dar cu tratamentul natural pentru acnee nu vor exista cicatrici, nici o vindecare dureroasă și care necesită timp. Înainte de a alege orice pastile specifice pentru tratarea acneei, găsiți un forum corespunzător cu recenzii despre produse (la fel ca forumul pentru tratamentul acneei clearpores), verificați și familiarizați-vă cu lista componentelor sale. Studiați detaliile despre fiecare componentă și preveniți șansa de alergie. Adresați-vă medicului dumneavoastră de sănătate pentru recomandare. Următorul pas este să știți despre compania care produce produsul. Orice producător respectat trebuie să vă ofere măsuri de precauție educaționale și lista completă de ingrediente.

Acnee hormonală

Milioane de femei știu când se apropie acel moment al lunii. Modificările hormonale din a doua jumătate a ciclului includ umflături, crampe, schimbări de dispoziție și acnee. Nu s-au făcut multe cercetări pe acest subiect, dar experții sunt de acord că acneea premenstruală este o afecțiune larg răspândită. Este confirmat că aproape jumătate dintre femei suferă de accese bruște de acnee cu aproape o săptămână înainte de menstruație.

Tratamentul regulat al acneei, cum ar fi retinoizii topici și antibioticele topice, poate să nu ajute în cazul acneei hormonale. Medicul dumneavoastră va putea identifica dacă acneea dumneavoastră este influențată hormonal de următoarele indicii:

- Acneea la adulti, fie care apare pentru prima data, fie persista;
- izbucniri de acnee inainte de menstruatie;
- perioade neregulate;
- Grasimea pielii depaseste normele;
- Hirsutism (probleme cu creșterea părului)
- Niveluri crescute de androgeni din sângele dumneavoastră.

Deși acneea hormonală începe de obicei să deranjeze femeile de aproximativ 20-25 de ani, adolescenții și femeile în vârstă pot fi susceptibile la aceasta. Și femeile de peste 30 de ani sunt un grup de risc. Regiunile cel mai frecvent atacate de acneea hormonală sunt fața inferioară - linia maxilarului și bărbia - precum și spatele și pieptul, fața rămânând în continuare cel mai popular loc de pete și leziuni.

Cum și de ce începe acneea hormonală - care este de regulă relativ moderată și limitată la comedoane ocazionale și mici noduli inflamatori -? La vârsta de nouă sau zece ani glandele suprarenale încep să producă sulfat de dihidroepiandrosteron (DHEAS), un androgen. Câțiva ani mai târziu, pe măsură ce pubertatea se apropie, glandele sebacee cresc producția de sebum, uleiul natural al pielii. Acest lucru se întâmplă ca o consecință a activității hormonilor „masculin” din corpul unei femei, cum ar fi dehidrotestosteronul (DHT) și testosteronul.

Cauzele acneei hormonale

Fiecare femeie trebuie să se confrunte cu unele lucruri precum balonarea, crampele, schimbările de dispoziție și acneea. Se întâmplă în fiecare lună. Se consideră că acneea este influențată de hormoni. Cu toate acestea, cercetătorii nu au primit niciun răspuns chiar pe acest subiect - până acum. Ultima săptămână a ciclului este caracterizată de apariția acneei hormonale la 50% dintre femei, a confirmat un studiu recent.

Fiind un anumit tip de acnee, cel mai probabil acneea hormonală nu va răspunde la tratamente tradiționale precum antibioticele topice sau sistemice sau retinoizii topici. Există mai multe idei care vă pot ajuta pe dumneavoastră și pe medicul dumneavoastră să găsiți cauzele acneei hormonale:

- Pusele de acnee preced ciclul menstrual;
- Erupția de acnee are loc întotdeauna înainte de menstruație
- Raport asupra perioadelor menstruale neregulate
- Pielea grasă a feței tale, ceea ce nu este obișnuit pentru tine
- Cresterea excesiva a parului, altfel cunoscut sub numele de hirsutism
- Nivelurile anumitor androgeni sunt crescute

De obicei, acneea hormonală începe în jurul vârstei de 20-25 de ani, deși poate afecta adolescenții, precum și femeile mature, peste 30 de ani (caz în care este cea mai persistentă). Regiunile cel mai frecvent atacate de acnee sunt fața inferioară - linia maxilarului și bărbia - precum și spatele și pieptul, fața rămânând în continuare cel mai popular loc de pete și leziuni. Indiferent de faptul că acneea influențată hormonal este rareori severă și se manifestă de obicei ca mici noduli și papule inflamatorii, femeile care suferă de boală nu pot să nu se întrebe: cum începe? Care sunt cauzele acneei hormonale?

În primul rând, aparând cu ceva timp înainte de vârsta pubertății (aproape de vârsta de 9 sau 10 ani), suprarenalele încep să elibereze hormonul androgenic specific - sulfat de dihidroepiandrosteron (DHEAS). Androgenii sunt așa numiți hormoni „masculin”, deși sunt produși și de corpul unei femei. Alți hormoni „masculi” sunt dehidrotestosteronul (DHT) și testosteronul. Toate funcționează ca stimulente pentru glandele sebacee. Rezultatul este o producție intensă de grăsime (sebum) de suprafață a pielii, care este una dintre principalele cauze ale acneei hormonale.

Acesta este motivul pentru acneea și tenul gras la adolescenți. Băieții suferă de hormoni „masculin” mai mult pentru că în mod natural au mai mulți. Este extrem de dificil să tratezi acneea la adolescenți, deoarece nivelul lor hormonal se modifică mereu. În unele cazuri, prima reacție la terapia externă poate fi bună, dacă medicii folosesc metode precum retinoizii și peroxidul de benzoil. În unele cazuri, este necesar să se utilizeze antibiotice. Cu toate acestea, cel mai adesea aceste medicamente, chiar și cuplate cu un antibiotic oral, nu oferă un remediu pe termen lung pentru tratarea acneei la adolescenți din cauza modificărilor hormonale. Adesea sunt necesare ajustări frecvente ale cursurilor de tratament.

Multe femele se confruntă cu această problemă în timpul maturității. Unii alții ar putea să nu experimenteze acest lucru până la vârsta de douăzeci sau treizeci de ani, trecând prin focare continue cu câteva zile înainte de ciclul menstrual. Se întâmplă deoarece nivelul lor de estrogen este cel mai ridicat la mijlocul ciclului (cu condiția ca o femeie să nu folosească pastile hormonale pentru controlul nașterii). Când o femeie se apropie de menstruație, nivelul de estrogen scade. Există și un alt hormon care poate provoca acnee hormonală. După ovulație, ovarele produc progesteron care duce pielea la uns.

Nivelul hormonal este, de asemenea, una dintre cauzele acneei hormonale care se întâmplă la femeile însărcinate. Din cauza modificărilor hormonale din al treilea trimestru, glandele sebacee încep să producă mult sebum și acesta este motivul erupțiilor frecvente. Menopauza poate fi, de asemenea, în lista cauzelor de acnee hormonală. Producția de estrogen scade și testosteronul domină în organismul unei femei.

Acneea care se dezvoltă în timpul menstruației nu dispare fără ajutor medical. Ar trebui să consultați medicul dermatolog și să găsiți produse pentru acnee care vor trata toate cauzele acneei hormonale.

Cele mai bune medicamente pentru acnee

Acneea este o problemă grea pentru un număr mare de oameni. Și mulți dintre ei își pierd inima pentru că deseori este dificil să te uiți în jur și să tragi câteva repere pentru sine în lupta împotriva acneei, doar pentru că produsele pentru tratarea acneei sunt la fel de diverse ca și cauzele acneei. Și chiar și unele preparate pot fi denumite cu adevărat ca fiind medicamentele de top pentru acnee, nu este o garanție că vor fi eficiente chiar în cazul tău.

Utilizați evaluarea comparativă. Este destul de obișnuit în afaceri să se creeze diferite diagrame de comparație, de exemplu, atunci când are loc o licitație și trebuie ales un furnizor de succes. În astfel de cazuri, diagramele de comparație (adesea cu un sistem de note) ajută compania să își justifice alegerea și să opteze pentru cea mai competitivă opțiune.

Același lucru îl poți face cu problema ta legată de acnee. Creați un tabel de comparație a medicamentelor de top pentru acnee, în care puteți menționa caracteristicile importante care vă vor ajuta să cunoașteți cele mai importante avantaje și dezavantaje ale diferitelor produse și, bineînțeles, să atingeți obiectivul final - să găsiți cel mai bun medicament pentru acnee și care poate fi găsit cu ușurință în forumurile de evaluare a produselor pentru acnee.

Poate fi de ex. siguranța, reputația produsului etc. În diagramă puteți dezvolta un sistem de note cu ponderea fiecărei caracteristici/indicatori, iar totalul notelor vă va oferi o idee care este cel mai bun medicament pentru acnee .

În lista dvs. de caracteristici puteți include și caracteristici precum complexitatea acțiunii. Produsele complexe sunt, de regulă, mai bune decât cele cu o singură acțiune. De exemplu, astfel de preparate complexe pot consta din pastile și gel într-un singur pachet.

Aceasta este cea mai bună opțiune, deoarece poate ajuta la eliminarea atât a cauzelor interne ale acneei, de exemplu, a nivelului inadecvat de hormoni (cu ajutorul pastilelor), cât și a celor externe – creșterea producției de sebum, blocarea porilor pielii (cu ajutorul gelului). Cu siguranta va da mai mult efect daca vrei cu adevarat sa scapi de acnee. Așadar, atribuiți o greutate mare (prioritate) acestei funcții în tabelul dvs. de comparație de top pentru medicamente pentru acnee.

Dezant de corp natural pentru acnee

De fapt, nu atât de multe pregătiri pot contesta pentru dreptul de a fi la fel. Dar toată lumea înțelege că spațiul natural de spălare pentru acnee este o modalitate bună de ieșire dacă suferiți de această boală nu mortală, dar totuși foarte neplăcută și care vă provoacă probleme. Cel mai puternic argument este că preparatele naturale au întotdeauna mai puține efecte secundare decât cele nenaturale.

Dacă nu credeți, puteți citi orice manual pentru o spălare de corp pentru acnee produsă chimic și veți înțelege. Efectele secundare sunt pur și simplu multiple. Tratamentul acneei corporale nu este un lucru atât de ușor și nu este atât de sigur atunci când iei astfel de preparate.

Să te gândești la sănătatea ta este un lucru bun, și este indiscutabil bine atunci când te gândești nu doar la momentul prezent în starea ta de sănătate, ci și la consecințele tratamentului, pe care îl aplici oricărei boli pe care o ai.

Deci, ce medicament poate fi folosit și considerat că este cu adevărat potrivit pentru spălarea naturală a corpului pentru acnee? Acestea sunt diferite ierburi, preparate pe bază de minerale și vitamine. Dar există și unele produse utilizate pe scară largă care nu sunt naturale și pot provoca unele efecte secundare.

Primul este peroxidul de benzoil. Este un produs destul de cunoscut pentru tratarea acneei și are o acțiune relativ ușoară, așa că este adesea recomandat pentru utilizare în unele cazuri nu foarte grele, ca mijloc general de combatere a acneei. Dar, în ciuda acestui fapt, peroxidul de benzoil și versiunile sale modificate chimic este o chestiune care usucă pielea, astfel încât unele efecte secundare nedorite pot fi cauzate de acesta.

Retinoizii sunt substanțe relativ la vitamina A. În general, acestea sunt ceva ca analogi artificiali ai acestei vitamine. Deoarece vitamina A ar trebui consumată pentru îmbunătățirea pielii și pentru a scăpa de acnee, deoarece retinoizii sunt de ajutor pentru tratamentul extern al acneei. Dar chiar și așa au origine artificială și pot avea un impact dăunător asupra pielii, în special unul dintre ele numit izotretinoin. Retinoizii precum izotretinoina au o listă atât de lungă de efecte secundare încât este mai înfricoșător decât acneea în sine.

Cum să folosiți retinoizii pentru acnee

Retinoizii nu sunt la fel de inofensivi ca, de exemplu, preparatele naturale pentru tratarea acneei. Retinoizii, de fapt, sunt doar substanțe chimice folosite pentru tratamentul acneei. În ciuda faptului că sunt relativ la retinol (Vitamina A), ele nu sunt de fapt la fel de utile ca această vitamină și, spre deosebire de vitamine, trebuie folosite cu mare atenție.

Se referă în special la retinoizii care sunt utilizați pe cale orală, mai ales pentru că sunt mai puternici în acțiunea lor și sunt prescriși în cazurile cele mai grele (cel mai cunoscut retinoid, care este utilizat pe cale orală, este izotretinoina – poate cel mai puternic). medicament pentru tratamentul acneei). Principalul motiv pentru care retinoizii ar trebui folosiți atât de atent este faptul că nu sunt naturali. Tratamentul acneei cu retinoizi este totuși destul de eficient.

În ciuda faptului că unii retinoizi (numai dintre cei care sunt utilizați extern – în unele zone locale ale pielii) sunt vânduți fără prescripție medicală, nu se recomandă utilizarea lor fără consultarea medicului. Practic, acestea sunt medicamente prescrise pentru acnee. Problema este că, din cauza caracterului lor nefiresc, retinoizii au anumite efecte secundare,care pot fi destul de severe în unele cazuri.

Aflați cum să utilizați retinoizii pentru acnee și găsiți măsurile care sunt recomandate cu tărie înainte de a alege și utiliza retinoizi:

  1. citiți un manual sau o adnotare sau alte informații care sunt anexate la preparat și urmați prescripțiile menționate în acest manual;
  2. adresați-vă unui medic despre metoda de utilizare și periodicitatea utilizării, precum și despre măsurile de precauție necesare atunci când luați preparatul;
  3. respectați cu atenție doza prescrisă;
  4. nu renunțați la administrarea preparatului și nu modificați dozele fără a consulta un medic;
  5. informați medicul despre orice reacții adverse sau alte probleme neașteptate, care apar în timpul tratamentului.

Cum să folosiți retinoizii pentru acnee? Poate că folosirea retinoizilor nu este un fel de mare știință, totuși, aceștia ar trebui să fie utilizați cu precauție , deoarece aceste produse nu pot fi pe deplin sigure. Dacă sunteți în căutarea unui medicament mai sigur, este mai bine să apelați la medicamente naturale pentru acnee.

Ce este izotretinoina?

Deci, ce cunoștințe aveți despre izotretinoină? Poate ați auzit că izotretinoina este unul dintre retinoizi și este un medicament produs sintetic folosit pentru tratamentul acneei, așa cum sunt și alți retinoizi. Pe lângă faptul că izotretinoina este o substanță sintetică relativă a retinolului, acesta din urmă ne este cunoscut ca vitamina A. Dar, desigur, izotretinoina nu este în niciun caz similară cu vitamina A în acțiunea sa sau în orice alți parametri asociați cu folosind acest preparat. Deci, ce altceva este cunoscut pe scară largă despre izotretinoină?

Oamenii care știu multe despre medicament sunt, în mod natural, mai ales cei care sunt preocupați de tratamentul acneei, adică medicii și pacienții lor. Nu este bine în nici un caz să fii cel din urmă, pentru că există și unele fapte care sunt cunoscute despre isotretinoină, care cu siguranță nu vă vor adăuga nicio încredere atunci când utilizați acest medicament. Isotretinoină și acesta este motivul principal pentru care cel puțin ar trebui să aveți grijă să o utilizați, ca să nu spuneți mai mult, că ar trebui să vă fie frică să utilizați isotretinoină.

Vezi, izotretinoina este doar unul dintre cele mai puternice medicamente care sunt deloc aplicate pentru tratamentul acneei. Și, de asemenea, rețineți că nu este un produs natural, așa că poate să nu fie la fel de compatibil cu organismul dumneavoastră pe cât ar putea fi. Deci, puterea acestui medicament, precum și caracterul nefiresc al acestuia sunt egale cu efectele secundare foarte puternice cauzate de acesta. Și, deoarece izotretinoina este cel mai puternic produs pentru tratarea acneei, are cele mai severe efecte secundare. Sarcina este cea mai mare contraindicație împotriva utilizării izotretinoinei – femeile însărcinate nu ar trebui să utilizeze niciodată acest medicament, deoarece este capabil să facă mari probleme cu viitorii lor copii.

Ceea ce puteți face cu aceasta este fie să nu utilizați izotretinoină, fie să încercați să evitați să o utilizați în prealabil. Vezi, datorită puterii sale, izotretinoina este în general prescrisă numai în cazuri extreme. Și astfel de cazuri nu sunt în general atât de greu de evitat.

Tratamente anti-acnee

Dacă doriți să tratați acneea eficient, atunci va trebui să găsiți produsele potrivite la un preț adecvat pentru a face față cu problema. Poate părea uneori că este greu de îndeplinit în starea actuală a pieței.

Deși există o gamă largă de produse naturale de îngrijire a pielii și tratamente anti-acnee fără prescripție medicală, cele mai multe dintre ele nu funcționează cu adevărat și nu sunt în măsură să vă apropie mai mult de pielea sănătoasă și curată pe care o promit. De asemenea, amintiți-vă că chiar și acele suplimente care sunt cel mai des cumpărate și utilizate de consumatori pot provoca unele efecte secundare nedorite.

Deci, alegeți un tratament eficient pe bază de plante numai după ce ați citit un număr bun de recenzii pe forumurile de acnee și alegeți sistemul de îngrijire a pielii care cuprinde mai multe componente, deoarece înseamnă că un astfel de sistem poate rezolva problema acneei la diferite niveluri.

Puteți găsi mai multe sfaturi pentru tratamentul anti-acnee pe forumul pentru tratamentul acneei.

Cicatrici de acnee

Cicatricile de acnee sunt urmele de țesut cicatricial lăsate în urmă de coșurile de acnee care nu au fost tratate sau s-au inflamat. Mărimea, frecvența și tipul cicatricilor de acnee depind de mai mulți factori genetici, care sunt specifici fiecărei persoane. Unele persoane sunt mai probabil să aibă cicatrici de acnee datorită moștenirii și tipului de piele. Acesta este motivul pentru care toți cei care doresc să trateze acneea trebuie să se asigure că leziunile lor se vor vindeca corect și permanent.

Cicacatricile de acnee ușoare și moi durează până la opt săptămâni pentru a dispărea. Dacă tratamentele pentru acnee nu funcționează, discutați din nou cu medicul dumneavoastră și el sau ea vă va ajuta să alegeți un tratament mai puternic pentru acnee pentru cicatrici, cum ar fi creme pentru tratarea acneei. Acest lucru se face pentru a preveni exploziile de acnee și pentru a permite exfolierea celulelor pielii din jurul cicatricilor de acnee.

Cel mai bun mod de a avea grijă de cicatricile de acnee este de a preveni acneea folosind un tratament pentru acnee. Acest lucru poate pune capăt cauzei de bază a acneei, poate trata acneea și, în cele din urmă, poate preveni deloc cicatricile acneei.

Vara versus acnee

Vara este în plină desfășurare. Majoritatea oamenilor petrec mult timp în aer liber pentru a compensa nesfârșitele luni de iarnă și primăvară. Ne planificăm vacanțele din timp, facem petreceri pe plajă, mergem la o plimbare la soare, ne bucurăm de fiecare zi însorită uitând de pericolele la care ne expunem în timp ce petrecem timpul la soare.

Nu este un secret că transpiram mai mult când vremea este caldă. Este dovedit că transpirația agravează problema acneei. Ne ștergem fața frecvent când este cald, ceea ce nu este o alegere bună dacă aveți acnee. Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să speli transpirația cu apă caldă. Vă rugăm să nu uitați să vă spălați ușor fața. Din cauza expunerii la soare și la vânt, pielea noastră devine foarte uscată. Se fulgoară, se crapă și se simte strâns. Este foarte dificil să tratezi orice deteriorare a pielii uscate. În plus, vântul contribuie la înfundarea porilor. De aceea este important să ai grijă de pielea ta vara cu produse adecvate pentru tratarea acneei.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce este acneea? O privire de ansamblu cuprinzătoare asupra acneei, cosurilor și punctelor negre: simptome, cauze, opțiuni de tratament.

Cu toate aceste discuții despre acnee, am putea la fel de bine să încercăm să definim puțin condiția. Acneea este denumirea folosită în mod obișnuit pentru porii înfundați de sebum (cunoscut și ca puncte albe și puncte negre), coșuri, noduli sau chisturi care pot apărea pe față, gât, umeri, piept, spate, brațe și picioare. Majoritatea adolescenților și un număr bun de adulți suferă de acnee pentru perioade mai mult sau mai puțin prelungite de timp. Afecțiunea nu se limitează la niciun grup de vârstă, rasă sau sex. Afectează sute de milioane de oameni din întreaga lume. Cele mai mari probleme ale acneei sunt aspectul neplăcut al cosurilor și cicatricile pe care le pot lăsa în urmă. Tipuri de acnee Deși cosurile sunt de departe cea mai frecventa forma de acnee si cea mai probabila o intalneasca sau de care sufera majoritatea oamenilor, trebuie sa stii ca exista si alte forme. Cea mai simplă formă este acneea vulgară, care prezintă doar comedoane, cea mai simplă dintre leziuni. Lez

Un ghid cuprinzător pentru creșterea sânilor: remedii naturale sau intervenții chirurgicale?

Mărirea sânilor Sute de mii de femei din întreaga lume își doresc să aibă sâni mai mari. Cu toate acestea, majoritatea acestor femei nu vor urma nicio formă de mărire a sânilor. Deși le-ar plăcea să aibă sânii mai mari, aceste femei nu sunt dispuse să se supună pericolelor sau nedemnurilor operației de mărire a sânilor - și cine le-ar putea învinovăți? Sincer, majoritatea operațiilor de mărire a sânilor creează rezultate mai puțin decât perfecte. Chiar și femeile care optează pentru o îmbunătățire modestă cupa B sau cupa C pot ajunge cu implanturi nenaturale sau neuniforme. Când te gândești că femeile cu implanturi au o creștere cu 21 la sută a cancerului, operația nu pare să merite. Majoritatea femeilor inteligente ar prefera să trăiască cu o cupă A dezamăgitoare decât să cheltuiască mii de dolari punându-le în pericol sănătatea de dragul de a avea sâni mai mari. Vestea bună este că există o alternativă naturală pe bază de plante. Studiile arată că femeile care iau pastile pentru măr